15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Şehitlik Ziyareti İle Başladı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde yapılan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de başladı.

Etkinliklere Vali Dr. Osman Varol, Ak Parti Amasya Milletvekilleri Prof. Dr. Naci Bostancı ve Haluk İpek, Garnizon Komutanı Zafer Uğur, Belediye Başkanımız Cafer Özdemir, kurum müdürleri, şehit ailelerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Ziyaretler kapsamında ilk olarak Amasya Şehitliği’ndeki şehitlerimiz ziyaret edilerek kabirlerine karanfil bırakıldı. Şehitlik ziyareti Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından sona erdi.

Şehitlik ziyaretinin ardından TÜRKSAT A.Ş.’nin Gölbaşı’ndaki tesislerinde hain darbe girişimi sırasında şehit olan Ahmet Özsoy’un ailesi ziyaret edildi. Şehidimize bir kez daha Allahtan rahmet dileyen Belediye Başkanımız Cafer Özdemir;

“Şehit aileleri bu vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizin bizlere emanetidir. Şehitlerimizin sayesinde devlet ve millet olarak ayakta duruyoruz. Sizler bize onların emanetisiniz. Bu mücadelede hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi asla unutmayacağız ve onların emanetlerine her zaman sahip çıkacağız.” ifadelerini kullandı.

Yapılan ziyaretlerin ardından ise Fatih Camii’nde hain darbe girişiminde ülkemiz uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlid programı vatandaşlara yapılan yemek ikramı ile sona erdi.

Oluşturulma Tarihi : 11.07.2017