15 Temmuz Demokrasi Zaferi’nin Yıl Dönümü’nde Amasya’da Binler Tek Yürek Oldu

Türk milletinin yeniden destan yazdığı 15 Temmuz Zaferi’nin yıl dönümünde Yavuz Selim Meydanı’nda binlerce Amasyalının katılımıyla Demokrasi Nöbeti başladı.

Vali Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Zafer Uğur, Belediye Başkanımız Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, protokol üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce Amasyalı ellerindeki Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik görüntüsü verdiler.

Program, İstasyon Köprü Başı’ndan başlayarak Ziya Paşa bulvarında devam eden ve Yavuz Selim Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Buradaki törende ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanımız Cafer Özdemir;

“Hain FETÖ’nün yaptığı bu haince girişimin eşi ve benzeri yoktu. Çünkü bu hainler vatandaşlarımızın cebinden çıkan paralarla, ülke savunması için alınan silahları bu milletin üzerine doğrultular. 250 vatan evladımızı şehit ettiler. Biz bunları unutmayacağız ve unutturmayacağız. Özellikle genç nesillerin beyinlerine kazıyacağız. Bu milletin en kutsalı olan inançlarını kullanarak bu millete ihanet ettiler. Ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin birlikteliğini bozamayacaklar, bizlerde bu birliktelik olduğu sürece değil FETÖ, dünyadaki bütün kapitalist güçler gelsin bizi yıkamayacaktır. 15 Temmuzdan bu zamana kadar olduğu gibi bir olalım, bir millet olalım. Bu güzel Türkiye’yi birlikte inşa edelim. ”ifadelerini kullandı.

Sözlerine son vermeden önce Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar dileyen Belediye Başkanımız Cafer Özdemir, meydanı dolduran tüm Amasyalılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterileri eşliğinde binlerce Amasyalı coşkuyla Türk Bayrağımızı dalgalandırarak geceye renk kattılar. Daha sonra İl Müftülüğümüzün düzenlediği dua programıyla gece devam etti.

Oluşturulma Tarihi : 16.07.2017