30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu İle Başladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasının 95. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de kutlandı. Bu kapsamda yapılan törenlere Vali Dr. Osman Varol, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Garnizon Komutanı Zafer Uğur, Belediye Başkanımız Cafer Özdemir, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümü kutlama törenleri Vali Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Zafer Uğur ve Belediye Başkanımız Cafer Özdemir tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı.Yavuz Selim Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunumunun ardından Valiliğe geçildi. Vali Dr. Osman Varol valilik makamında, Garnizon Komutanı Zafer Uğur ve Belediye Başkanımız Cafer Özdemir ile birlikte tebrikleri kabul etti.

Valilik makamında tebriklerin kabulünden sonra Saraydüzü Kışla Binası önünde Saygı Duruşunun ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Valimiz Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Zafer Uğur ve Belediye Başkanımız Cafer Özdemir halkın ve tören birliklerinin bayramını kutladı.

Daha sonra ise Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Piyade Yarbay Bülent Arslanoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ebedi Baş Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında kazandığı Türk Kurtuluş Savaşı’nda işgal ordularına son darbenin vurulduğu Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 95’inci yıl dönümünü gururla kutladıklarını ifade etti.

Yarbay Arslanoğlu’nun konuşmasının ardından günün anlam ve önemini ifade eden şiiri, lise öğrencisi Eda Nur Karaca seslendirdi. Program askeri birliklerinin geçit töreni ile sona erdi.

Oluşturulma Tarihi : 30.08.2017