8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliklerle Kutlandı

Amasya Valisi Dr. Osman VAROL ve eşi Funda VAROL Hanımefendi koordinesiyle Belediye Kültür Merkezinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri gerçekleştirildi. Programa Tugay Komutanı Kurmay Albay Zafer UĞUR ve eşi Afife UĞUR, Belediye Başkanımız Cafer ÖZDEMİR ve eşi Hilal ÖZDEMİR, İl Jandarma Komutanı Selami AKŞİT ve eşi Gülden AKŞİT, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve eşleri ile ilimizde ikamet eden birçok kadın da katıldılar.

Amasya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurcan YURT ŞENEL programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Kadınların ülkemizin ve milletimizin tarihinde ne kadar önemli bir yere sahip olduğuna ve olmaya da devam ettiğine değindi.

Azimle ve gayretle çalışarak kendi işlerinde ve sosyal sorumluluk projelerinde takdire değer başarılara imza atan ilimizin kadın girişimcileri Nurten KARAALİ ve Hamide ŞAHİN’in hayat hikayeleri, üstesinden geldikleri zorluklar ve başarıları paylaşıldı.

Merzifon İlçemizin Karatepe Köyü Muhtarı Rumi ERİKÇİ’nin, kadın hakları ve derneklerine yaptığı katkılar, sosyal yardımlaşma derneklerine kendi imkan ve olanakları dahilinde sunduğu hizmetlere değinildi.

Belediye Konservatuvarımız şef Mustafa CİVA yönetiminde çalışan Kadınlar Korosu, 8 Mart’a özel türküler seslendirdi ve muhteşem bir sanat şöleni sundu. Müzik ziyafetinin ardından koroya ve girişimci kadınlarımıza plaket ve çiçek takdimi yapıldı. Funda VAROL Hanımefendi, Afife UĞUR ve Hilal ÖZDEMİR gayretleri ve azimleriyle örnek teşkil eden girişimci kadınlarımıza çiçek ve plaket takdim ettiler. Amasya Valisi Dr. Osman VAROL koro şefine ve koro üyelerine çiçek takdim etti.

Program sonunda Amasya Valisi Dr. Osman VAROL 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve asil Türk Kadını’nın önemine değinen bir konuşma gerçekleştirdi.

Etkinlikten sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel Belediyemiz tarafından Her Mahalleye Bir Kültür Evi projesi kapsamında kadınlarımıza yönelik yapmış olduğumuz, kültür evlerindeki hanımlarımızın hünerli elleri tarafından hazırlanan sergisinin açılışını il erkânının eşleri ve kadınlarımız yaptılar.

Oluşturulma Tarihi : 08.03.2018