AMASYA İÇİN ‘KENT TURİZMİ ÇALIŞTAYI’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Amasya Valiliği ve Belediye Başkanlığı’mız işbirliği ile ‘Kent Turizmi Çalıştayı’ turizm sektörü temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç'ın moderatörlüğünde, Vali Mustafa Masatlı, Belediye Başkanımız Mehmet Sarı, İl Kültür Turizm Müdürü Bilal Eken, Turizm Derneği Başkanı Saime Çoban'ın katılımı ile Kent Turizmi Çalıştayı'nda, şehrin turizmcileri ile birlikte Amasya’nın turizmini ilerletmek adına planlanan çalışmalar ve projelerle ilgili toplantı gerçekleştirildi. Amasya'nın turizmi adına fikir alışverişinde bulunulan toplantıda şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve planlanan projeler masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, sektör temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

‘AMASYA'NIN POTANSİYELİNİ TAM OLARAK KULLANMAYI HEDEFLİYORUZ’

Amasya'daki görev sürecinin başından itibaren salgınla mücadele ettiklerini söyleyen Amasya Valisi Mustafa Masatlı konuşmasında şunları kaydetti:

“Buna rağmen turizm sektörü temsilcileriyle dönem dönem bir araya geldik. Göreve geldiğimizde Amasya'nın öncü sektörleri olan tarım, sanayi ve turizmde üst kurullar oluşturduk. Bu süreçte gerek OSB'lerimiz de, gerekse tarım ve tarımsal sulama alanında ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Kültür ve turizm alanında ise çok geniş bir yelpazeye yayılan projelerimizle Amasya'nın potansiyelini tam olarak kullanmayı hedefliyoruz. UNESCO Dünya Kültür Mirası çalışmalarında Belediyemizle işbirliği içerisinde büyük mesafe kat ettik. Sofular Mahallesindeki tarihi dokunun turizme kazandırılması için çalışmalarımız da devam etmektedir. Ayrıca tarihi yapılarımızın bilgilendirme tabelaları ve turizm danışma ofisimiz de bu sezon misafirlerimize hizmet verecektir” dedi.

‘BU ŞEHRİ DÜNYAYA ENTEGRE EDECEĞİZ’

Daha sonra söz alan Amasya Belediye Başkan Mehmet Sarı ise; "Bu şehri dünyaya entegre edeceğiz" sözünü hatırlatarak, yurtdışında turizm fuarlarına katılarak Amasya'nın tanıtılması gerektiğini, 5 yıldızlı otel projesi ile yabancı turistleri çekeceklerini, teleferik, tramvay projesi ile Amasya'yı turistlerin geçerken uğranacak şehir olarak değil de gezilip konaklanacak bir şehir olacağını vurguladı.

İl Kültür Turizm Müdürü Bilal Eken ise etnografya müzesinde iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini, el yazması eserlerin ayrı bir müzede sergileyeceğini, şehri tanıtım için güzel bir rehber hazırladıklarını bildirdi. Şehrin turizmcilerinin de katıldığı toplantı işletme sahiplerinin istek, talep, şikayet ve önerileri ile son buldu.